24 oktober 2019 – Aquarama

Aquarama workshop 'Duurzaam watermanagement in de voedingsindustrie'

24 oktober 2019

Op donderdag 24 oktober was het weer zover! De grootste watertechnologiebeurs van Vlaanderen, namelijk Aquarama in de Brabanthallen te Leuven. Ook dit jaar was watercircle.be weer present met enerzijds een beursstand en anderzijds een boeiende workshop in het teken van watermanagement in de voedingsindustrie. Dit keer in samenwerking met VMx en Flanders’ Food. De workshop handelde over water in de voedingsindustrie met zowel het voorstellen van innovaties als gevalstudies. De belangrijkste onderwerpen waren beveiliging van de waterbevoorrading, hergebruik en informatisering bij (afval)waterbehandeling en -beheer.

 

De presentaties van de infosessie kunt u kunt u bekomen door te mailen naar info@watercircle.ben:

·        Welkomstwoord door Matthias Mertens, watercircle.be

·        Innovatie stimuleren in de voedingsindustrie door Bianca Lefecere, Flanders’Food

·        Hergebruik van grondwater als proceswater door Daan Beheydt, Purazur

·        Afvalwater als bron in de voedingsindustrie door Riet Cornelissen, Pantarein

·        Waterzuivering en artificiële intelligentie: de toekomst! door Jeroen De Lathouwer, Waterleau

·        Actief kool stimuleert waterhergebruik door Dries Neirinck, Desotec

·        Efficiënte slibontwateringstechnieken en het gebruik van restwarmte door Kris Slender, GEA

·        Van kanaal tot proceswater: technologiekeuze door Annelies Beuckels, Sweco

·        Waterkwaliteit bepalen in de voedingsindustrie door Wouter Vandevyver, Endress + Hauser

 

Tijdens de pauze was er een netwerkreceptie met voldoende tijd voor de eindgebruikers en de technologieleveranciers om vragen aan elkaar te stellen. Hopelijk heeft u er net zo van genoten als wijzelf!kunt u bekomen door te mailen naar info@watercircle.be

Sfeerbeelden