Bedrijf: Noah Water Solutions

Noah Water Solutions

Straat:

Gemeente:

Provincie:

Contactpersoon:

Telefoon:

E-mail:

Website:

 

Reportage:

Stationstraat 155 bus 6

9890 Gavere

West-Vlaanderen

Dries Parmentier

+32 (0)472 83 59 54

d.parmentier@noahws.be

www.noahws.be

www.noahlabreactor.com

Reportage Noah Water Solutions

Noah Water Solutions is een jong bedrijf gefocust op de ontwikkeling van een innovatieve water zuiverings technologie. Een 4-tal jaar van intenstief onderzoek hebben geresulteerd in een gepatenteerde elektro-coagulatie reactor dat vele voordelen bied (geen additie van chlorides in het water, snelle en vol continue zuivering, automatische verwijdering van droog slib) in vergelijking met bestaande water zuiveringstechnologieën. Hierdoor kunnen wij in samenspraak met de klant een oplossing aanbieden voor afvalstromen waarvoor een gepaste oplossing nog onhaalbaar is.

Eerste uitstekende resultaten met onze waterzuiveringstechnologie werden behaald binnen het ‘Fybar’ project. Hierin werden verschillende fysico-chemische technologiën (traditionele coagulatie-flocculatie, elektro-coagulatie en ozonizatie) onderzocht voor de behandeling van percolaat afval water bij Imog en Vanheede. Deze technologiën werden dan getest na een eerste biologische zuivering en voor de actieve kool filter voordat het water geloosd werd. Resultaten toonden aan dat elektro-coagulatie de beste resultaten behaalde voor COD verwijdering en zware metaal verwijdering. Verder werd er door elektro-coagulatie met onze reactor een duidelijke verminding in het verbruik van de actieve kool waargenomen.

Verder bouwend op de heel goede zware metaal verwijdering hebben we dan het MetalClean project gedaan waarbij we specifiek focusten op de verwijdering van tin en zilver bij het spiegelbedrijf Deknudt Mirrors. Met onze technologie konden we in één stap de lozingsnorm voor tin en zilver behalen en hadden we een mooie continue slibopbouw en verwijdering. Het gezuiverder water kon door hen hergebruikt worden als proceswater. Omdat het gebruik van flocculant geminimaliseerd is via onze reactor resulteerde dit ook in een slibmassa die voldoende geconcentreerd was in tin en zilver waardoor het slib waardevol was voor derde partijen om deze metalen er terug uit te halen.

Momenteel behalen we nu met onze technologie uitstekende resultaten in de galvanische industrie, tank cleaning en olie-emulsiescheiding in België en Nederland.

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial