Open event Sucr’eau

Open event Sucr’eauDatum/Tijd
Datum(s) - 21/01/2020
Tijd:13:00-17:00

Locatie:
Ondernemingscentrum Kortrijk


Op 21 januari zal het eerste open event van Sucr’eau plaatsvinden. Het algemene doel van dit project is om op een kostenefficiënte manier de juiste waterbehandelingstechnologie(ën) te selecteren, demonstreren en optimaliseren om de suikers en zetmeel te scheiden uit het blancheerwater in de tweede blancheerstap bij de aardappelverwerkende industrie. Kom meer te weten op dit netwerkevent!

Tijdens het verwerken van aardappelen tot friet worden aardappelen geblancheerd om bruinkleuring en acrylamidevorming te voorkomen. Dit water bevat in hoofdzaak (reducerende) suikers en zetmeel. De aardappelverwerkers zijn dan ook op zoek naar opportuniteiten om het water uit de 2de blancheur te hergebruiken waardoor er zowel water als, indien mogelijk, energie kan bespaard worden (door hergebruik van het warme water). Er zal ook gekeken worden naar de valorisatiemogelijkheden van de suikerrijke nevenstromen alsook de geselecteerde watertechnologie(ën).  Het algemeen doel van dit project is dan ook om tot een collectieve strategie te komen door de juiste waterbehandelingstechnologie(ën) te selecteren, optimaliseren en demonstreren.

Project in samenwerking met Flanders’FOOD en Universiteit Gent

Programma

  • 13u-13u30: Ontvangst en welkomstwoord
  • 13u30 – 14u: Projectvoorstelling Sucr’eau + projectpartners
  • 14u – 14u30: Stand van zaken onderzoeksgedeelte project
  • 14u30 – 15u: Relevante projecten voorstelling (WAMIP, KO water, Starch4feed, Vegitec, Smart WaterUse)
  • Vanaf 15u: Netwerkevent

Tarieven

Leden Flanders’ FOOD en/of Watercircle.be: 50€.

Niet-leden Flanders’ FOOD en/of Watercircle.be: 100 €.

Deelnemers van het Sucr’eau project: gratis

Parkeren

Voor parking kan men o.a. terecht op de bovengrondse centrumparking Broeltorens of de ondergrondse centrumparkings Schouwburg, Budabrug en Houtmarkt. Er kan wel enkel betaald worden met een bank- of kredietkaart! Deze parkings zijn op 5 à 10 min. wandelen.

Meer info over parkingmogelijkheden in Kortrijk vindt u terug op www.parko.be.

Inschrijven

Schrijf je hier in!

 

Meer info op: https://www.flandersfood.com/openeventsucreau

Open event Sucr’eau