Bedrijf: Iwaki Belgium N.V.

Iwaki Belgium N.V.

Straat:

Gemeente:

Contactpersoon:

Telefoon:

E-mail:

Website:

Industrieweg 100 IZ Ravenshout 5025

3980 Tessenderlo

Jan Van Gestel

+32 (0)1 367 02 00

vangestel.j@iwaki.be

www.iwaki.be

Iwaki Belgium nv : distributeur van een breed  gamma pompen en controle-apparatuur voor waterbehandeling of –zuivering.
Iwaki Belgium is een joint venture met de Japanse Iwaki-groep enerzijds en de firma Flowtec van zakenman Jan van Gestel anderzijds. Iwaki Belgium nv is verdeler voor België en Luxemburg van de Iwaki-  en de Yamadapompen en van de Walchem-controllers en sensoren voor de automatisering van koeltorens, stoomketels, gaswassers, afvalwaterbehandeling en aanverwante industriële processen voor de hele Benelux.
Iwaki zorgt ook voor onderhoud of de zeldzame herstellingen die deze kwalitatief hoogstaande apparatuur nodig heeft, dit ter plaatse of in zijn atelier in Tessenderlo.
De Iwaki-pompen zijn bijzonder geschikt voor het doseren en verpompen van agressieve vloeistoffen. Iwaki biedt hiervoor zijn magneetgekoppelde kunststofcentrifugaalpompen  (bijvoorbeeld voor het verpompen van chemicaliën voor onder meer waterbehandeling)  en de elektromagnetische doseerpompen, tot een debiet van 70 liter per uur. De pompen die Flowtec verdeelt, van diverse merken, zijn meer gericht op hogere debieten  en zijn  complementair aan het Iwaki-gamma.
De Yamada-pompen, die persluchtgedreven zijn, zijn onder meer ideale interventiepompen. Wordt bij een ongeval een tank met fosforzuur lekgeslagen, dan is deze pomp je beste vriend. De Yamada’s zijn ook heel geschikt om slib of viskeuze vloeistoffen te verpompen.
Met het oog op een zo volledig mogelijke klantenservice maakt het bedrijf  ook doseerkasten in standaardformaten of op maat.
De distributie van de Walchem-controllers en –sensoren is een belangrijke extra-troef.  Deze apparaten meten o.m.  pH, controleren conductiviteit  en sturen doseerpompen aan voor desinfectie.  Het gebruiksgemak is groot dankzij de datalogging via internet, zodat de klant alle parameters permanent en gemakkelijk kan volgen, ook via zijn gsm.
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial