Op vrijdag 11 september organiseerde watercircle.be samen met drie van haar leden een webinar over de waterbesparingsmogelijkheden bij stoomketels en koeltorens. Ook Legionellabeheer kwam aan bod.
Op maandag 22 juni zaten we voor een tweede keer samen met de vleesverwerkende en bereidemaaltijden sector om in het kader van watergebruik, afvalwater en hergebruik een co-creatieworkshop te organiseren.
Op woensdag 1 juli organiseerde watercircle.be samen met acht van haar leden een webinar over de mogelijkheden die bestaan om droogte aan te pakken in uw bedrijf. Dit zowel voor kleine waterverbruikers, als voor grote waterverbruikers.
Op dinsdag 28 april zaten we voor een tweede keer samen met de textielsector om in het kader van watergebruik, afvalwater en hergebruik een co-creatieworkshop te organiseren.
Op woensdag 22 april en dinsdag 5 mei zaten we voor een tweede keer samen met de textielsector om in het kader van watergebruik, afvalwater en hergebruik een co-creatieworkshop te organiseren.
Op donderdag 12 maart zaten we samen met de vleesverwerkende sector om in het kader van watergebruik, afvalwater en hergebruik een co-creatieworkshop te organiseren.
In een 45 minuten durende presentatie gaan we in op de kosten/opbrengsten die kan verwachten bij het overschakelen van de ene naar de andere waterbron. Hierin wordt ook iets dieper ingegaan op de kosten bij waterhergebruik.
Wetgevende en technologische vragen omtrent waterhergebruik werden beantwoord in deze sessie. Met keynote sprekers Victor Dries (Kabinet Zuhal Demir) en Bernard De Potter (VMM)
In deze demonstratie-activiteiten brachten eindgebruikers een bezoek aan twee proceswaterbereidingsinstallaties om water uit het kanaal Gent-Terneuzen op te waarderen.
Waterbesparing bij CIP installaties en membranen, hoe doe je dit? Dit werd gecoverd in de infosessie CIP op 1 oktober bij Actemium te Aalter.
Op vrijdag 27 september zaten we samen met de textielsector te Gent om in het kader van watergebruik, afvalwater en hergebruik een co-creatieworkshop te organiseren.
Het gebruik van regenwater in de industrie is nog steeds een uitdaging. Daarom werd volgende infosessie voor over regenwater voorgesteld op 27 juni in de gebouwen van KU Leuven Campus De Nayer.
Zoutconcentraties in proceswater(bereiding) vormen in de industrie vaak een uitdaging met betrekking tot lozing en hergebruik. In dit kader organiseerden wij voor u de infosessie omtrent zoutreductie bij proceswater(behandeling) op 3 juni in de gebouwen van de Pidpa.
Op vrijdag 24 mei waren we uitgenodigd op de “Clusta’s Stainless Renovation Day” te Brugge om in het kader van watergebruik, afvalwater en hergebruik een co-creatieworkshop te organiseren.
Op donderdag 16 mei vond een nieuwe co-creatieworkshop plaats dat kadert binnen het KO-Water project
Op 14 mei stond de eerste infosessie van het KO-Waterproject in het teken van oppervlaktewater. Met 85 aanwezigen, eindgebruikers en technologieleveranciers, mogen we spreken van een enorm succes.
Op dinsdag 5 maart gingen we met een groep op bezoek bij de waterzuiveringsinstallatie van slachthuis Adriaens.
Volgend op de co-creatieworkshop georganiseerd voor de wasserijsector, bezochten wij de waterzuivering van Klaratex.
Onze eerste co-creatieworkshop vond plaats op donderdag 28 februari in samenwerking met de wasserijsector, de federatie FBT, VLAKWA...
De resultaten van het interreg project IMPROVED van de Universiteit Gent werden op 29 januari voorgesteld in Dow Terneuzen in combinatie met een workshop. Hiervoor zakten een 100-tal deelnemers af naar Nederland, inclusief het watercircle.be team met een delegatie deelnemers van het KO-Water project.
Op 29 november vond het eerste lerend netwerk voor de brouwerijsector in het kader van de Green Deals plaats. Op zo'n lerend netwerk...