Projecten: Tools

Tools

Afvalwater opzuiveren en hergebruiken is perfect mogelijk in de voedingsindustrie. Overweegt u een hergebruikproject? Fevia Vlaanderen wil u hierbij op weg helpen.

Op woensdag 10 februari organiseerde watercircle.be haar KO-Water slotevent. Hebt u dit gemist? Of wil u dit graag herbekijken? Dat kan u hier.

Op vrijdag 11 september organiseerde watercircle.be samen met drie van haar leden een webinar over de waterbesparingsmogelijkheden bij stoomketels en koeltorens. Ook Legionellabeheer kwam aan bod.

Legionella ontwikkelt zich snel bij temperaturen tussen 25°C en 55°C. Naast sanitair water en klimaatregelingssystemen is het ook bij koeltorens van belang om de Legionella ontwikkeling te beheersen. In deze korte samenvatting wordt de belangrijkste wetgeving omtrent Legionella analyse in koeltorens weergegeven, gevolgd door Legionella wetgeving bij koeltorens, wetgeving rond het gesloten circuit voor het vermarkten van biociden en de Codex Welzijn op het Werk (arbeidsveiligheid) weergegeven. Dit document is opgesteld in samenwerking met het adviesbureau Wateris en is onderdeel van de online webinar ‘Waterbesparing bij stoomketels en koeltorens’.

Op woensdag 1 juli organiseerde watercircle.be samen met acht van haar leden een webinar over de mogelijkheden die bestaan om droogte aan te pakken in uw bedrijf. Dit zowel voor kleine waterverbruikers, als voor grote waterverbruikers.

In kader van het KO-Waterproject en Smart WaterUse project hebben wij gemerkt dat het bij veel bedrijven geen wateraudit/waterscan/waterbalans hebben. Is dit omdat de kennis ontbreekt? Of omdat ze denken dat het veel kost? Of omdat water niet voldoende hoog op de agenda staat? Om deze bewustmaking te verhogen hebben wij een korte leidraad opgesteld voor bedrijven over hoe ze een eigen eerste wateraudit kunnen uitvoeren. Op deze manier hopen we nog meer bedrijven aan te zetten hun waterbalans onder de loep te laten nemen en uiteindelijk een watertechnologieleverancier of consultant onder de arm te nemen en de stap naar een efficiënter water management te zetten.

In een 45 minuten durende presentatie gaan we in op de kosten/opbrengsten die kan verwachten bij het overschakelen van de ene naar de andere waterbron. Hierin wordt ook iets dieper ingegaan op de kosten bij waterhergebruik.​

Logo IntelSens

De IntelSensWijzer is een tool om snel en to-the-point na te gaan welke online metingen en controlestrategieën zeker niet mogen ontbreken op uw waterzuiveringsinstallatie.

Piloottesten zijn een vast gegeven om innovatieve watertechnologie te implementeren. Deze databank geeft een overzicht van pilotinstallaties die in Vlaanderen en Nederland voor derden beschikbaar zijn voor waterbehandeling en waterzuivering.

Bekijk hier of u project in aanmerking komt voor een subsidie ALVORENS u een bestelling plaatst!

WASS is een beslisondersteunend instrument dat de overheid, de bedrijven en milieuadviesbureaus helpt bij het zoeken naar mogelijke combinaties van zuiveringstechnieken om een bepaald afvalwaterprobleem op te lossen.

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial