Projectmanager Innovatie – Zuivering

De Watergroep

Projectmanager Innovatie - Zuivering

– Brussel/Limburg/Oost-Vlaanderen–

 

Als projectmanager zuivering ben je verantwoordelijk voor het opstarten, uitwerken en succesvol afronden van interne en externe innovatieprojecten rond zuiveringstechnologie. Zo zal je in B-WaterSmart (Horizon 2020) een membraanzuivering uittesten om de drinkwaterproductie te verbeteren. In een ander project (LIFE FRESHMAN) zal je een pilootstudie mee helpen coördineren die infiltratie en herwinning mogelijk maakt. Beide projecten dienen om de waterbeschikbaarheid in het drinkwaterproductiecentrum De Blankaart te verhogen (meer info). Ook werk je mee aan bedrijfsprocessen die de drinkwaterproductie optimaliseren.

 

Je werkt nauw samen met verschillende afdelingen binnen De Watergroep, het Vlaams drinkwaterlandschap en met Europese partners. Je werkt doelmatig, klant- en oplossingsgericht. Je vertegenwoordigt de Watergroep op nationale en internationale fora waarbij je ambassadeur wordt van de innovaties die je mee helpt verwezenlijken. Je rapporteert aan de Programma coördinator Optimaal Drinkwater die rapporteert aan de Manager Onderzoek & Ontwikkeling. Je hebt daarbij een belangrijke brugfunctie tussen de andere afdelingen binnen Productie en de Programma coördinator Optimaal Drinkwater.

Wat zijn jouw voornaamste opdrachten?

 • Uitvoeren en coördineren van studies rond drinkwaterzuiveringstechnologieën om zo te voldoen aan de projectdoelstellingen. Dit omhelst o.a.
  • Het uitvoeren van literatuurstudies om voor-en nadelen van technologiekeuzes af te wegen of resultaten te kunnen interpreteren
  • Het samenstellen van een projectteam in overleg met de Programma coördinator om de nodige expertise samen te brengen.
  • Het realiseren van pilootinstallaties: vereisten oplijsten van installaties (dimensionering, procesdiagramma’s, technische vereisten) in samenwerking met Productie.
  • Een technisch team aansturen om de installatie te realiseren, een marktbevraging organiseren, onderhandelen met leveranciers.
  • Het coördineren en opvolgen van de operationele fase, de dagelijkse werking van de installatie organiseren (meetprogramma, staalnames etc.)
  • Het interpreteren en rapporteren van de resultaten
 • Het identificeren van nieuwe verbetertrajecten binnen het team
 • Het mee opzetten en ondersteunen van nieuwe onderzoeksprojecten
 • Meewerken aan disseminatie van projectresultaten in binnen- en buitenland, het uitbouwen van een professioneel netwerk en het actief opvolgen van de evoluties in het vakdomein
   

Wie ben je en wat breng je mee?

 • Je hebt bij voorkeur een Master diploma of een Bachelor met ruime ervaring of kan jouw kennis staven met enkele jaren ervaring
 • Je hebt bijzondere kennis van en zeer sterke interesse in:
  • Proces-, afval- en drinkwaterzuiveringstechnologie
 • Relevante milieutechnische- of projectervaring is een pluspunt (bv. ervaring met milieuvergunningen, milieuproblemen, pilootprojecten etc.)
 • Je hebt een brede kennis van, of bent bereid je bij te scholen omtrent projectmanagement, milieuwetgeving, bedrijfsspecifieke software, procestechnologie
 • Je kunt vlot overweg met Ms Office
 • Je spreekt en schrijft vlot Nederlands en Engels en kunt een technische presentatie geven
 • Je bent bereid om je te verplaatsen
 • Je voldoet aan de formele deelnemingsvoorwaarden (diploma, rijbewijs, goed gedrag, medisch geschikt, burger EER)
   

Waar mag je op rekenen?

In ruil voor jouw talent bieden we je graag een contract voor onbepaalde duur aan bij het grootste drinkwaterbedrijf in Vlaanderen, met een sterke lokale verankering. 


Verder werken we met vastgelegde barema’s. Ervaring bij openbare instellingen tellen steeds mee. Relevante privé-ervaring kan, mits goedkeuring van de jury, meegenomen worden bij de berekening van het loon.


Dit loon wordt aangevuld met maaltijd- en ecocheques, eindejaarstoelage, vakantiegeld, 100% terugbetaald transport met het openbaar vervoer en/of fietsvergoeding, mogelijkheid tot fietsleasing, hospitalisatieverzekering, ambulante kostenverzekering en een groot aantal vakantiedagen.

 

Een goede werk-privébalans is belangrijk om jouw werk goed en graag te blijven doen. Je kan kiezen om te werken in onze kantoren te Brussel, Gent of Hasselt en je kan ook enkele dagen per week van thuis uit werken.


Daarnaast biedt De Watergroep ruime opleidingskansen en een leuke werkomgeving.

Interesse?

Werken voor De Watergroep is veelzijdig en heeft een grote maatschappelijke relevantie. Word jij onze nieuwste watermaker?

Solliciteren doe je, als je aangemeld bent, via jobs.dewatergroep.be. Dit kan tot en met 05/06/2022. Houd jouw cv en motivatiemail bij de hand. We lezen in jouw motivatiebrief graag wat jij als Projectmanager innovatie – Zuivering voor De Watergroep kan betekenen.

Als je in aanmerking komt, krijg je per e-mail een uitnodiging voor de selectieproeven.

Heb je nog vragen?

Voor meer informatie over de functie kan je contact opnemen met:

 • Han Vervaeren, Programmabeheerder Onderzoek en Ontwikkeling, op het nummer +32 486 96 87 77
   

Voor meer informatie over de arbeidsvoorwaarden kan je mailen naar:

 • staffing@dewatergroep.be

 

Projectmanager Innovatie – Zuivering
Tagged on:         
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial