Teamleider Industrie Afvalwaterzuivering

De Watergroep

Teamleider Industrie Afvalwaterzuivering

– Brussel/Limburg/Oost-Vlaanderen–

 

Waar kom je terecht?

Als Teamleider Industrie Afvalwater geef je op termijn leiding aan een team van 4 tot ca. 8 personen en zorg je ervoor dat afvalwaterzuiveringsinstallaties (zowel nieuwe, als proefinstallaties) met en zonder waterherwinning worden gerealiseerd en opgevolgd. Je staat in voor de procesopvolging en sturing van een brede waaier aan waterbehandelingstechnieken. Je verhelpt en voorkomt kwaliteitsproblemen en storingen, voert aanpassingswerken uit en je coördineert alle nodige acties daarrond. 

Je wordt begeleid door de Exploitatiemanager Industrie Afvalwater. Je planning is flexibel en je bezoekt installaties waar en wanneer nodig. Indien gewenst kan je je bureauwerk thuis uitvoeren. 
 

 

Wat zijn jouw opdrachten? Wat staat je te doen?

Als Teamleider Industrie Afvalwater heb je een erg uitdagend en innovatief takenpakket. Samen met je team sta je o.a. in voor het uitvoeren van pilootproeven en de technische realisatie van afvalwaterzuiveringen en water op maat installaties bij grote industriële watergebruikers en schaalmodellen die binnenshuis worden gebouwd. Je bent hierbij zowel het aanspreekpunt voor je medewerkers als voor de externe klant. 

Je onderhoudt verder ook contacten in het buitenland voor het uitvoeren van lokale projecten en staat in voor het zoeken, bestellen en verschepen van materialen.

Dit zijn jouw voornaamste opdrachten:
•    Opmaken van planningen voor de medewerkers en zorgen voor de beschikbaarheid van de vereiste middelen en materialen;
•    Helpen en begeleiden van medewerkers en collega’s bij het opvolgen en bijsturen van fysico-chemische, biologische, en mechanische waterbehandelingsprocessen; 
•    Helpen en begeleiden van medewerkers en collega’s bij complexe technische problemen, storingen en anomalieën in de waterbehandeling;
•    Analyseren en interpreteren van laboratoriumresultaten, in-line sensoren, en informatie die via SCADA binnenkomt;
•    Deelnemen aan projectbesprekingen en advies verlenen rond technische mogelijkheden bij nieuwe water op maat projecten (intern en extern);
•    Documenteren van de installaties en geven van de nodige gebruiksinstructies in kader van de exploitatie ervan;
•    Uitvoeren van de functionele analyse van de pilootinstallaties, schaalmodellen en installaties die binnenshuis worden gebouwd;
•    Verslag uitbrengen intern (exploitatiemanager industrie) en extern (industriële klanten) over de werking van de installaties. 

Wie ben jij en wat breng je mee?

 •   Je hebt een goede kennis op niveau bachelor in een technische richting;
  •    Je hebt een grondige kennis van proceschemie en waterzuiveringsprocessen;
  •    Je hebt kennis van automatisatie/elektromechanica/elektriciteit en industriële informatica (PLC-programmering, dataoverdracht);
  •    Je kan je uitdrukken in het Frans en Engels in het kader van buitenlandse opdrachten;
  •    Je bent een teamspeler en hebt kennis van people management;
  •    Je voldoet aan de formele deelnemingsvoorwaarden (rijbewijs, goed gedrag, burger EER).

Beschik je over de volgende persoonsgebonden comptetenties?

 •  Beslissen: je spreekt je op een onderbouwde wijze tijdig uit over welk standpunt wordt ingenomen of welke actie wordt ondernomen.
  •    Klantgerichtheid: je reageert vriendelijk, adequaat en correct op belanghebbenden.
  •    Initiatief: je neemt initiatief en werkt vanuit de eigen functie aan je eigen ontwikkeling en aan die van de organisatie.
  •    Samenwerken: je levert een bijdrage aan een gezamenlijk resultaat in een team of project, ook als dat niet meteen van persoonlijk belang is.
  •    Verantwoordelijkheid: je handelt in overeenstemming met de belangen, waarden en normen van De Watergroep.
  •    Coachen: je ondersteunt en begeleidt anderen zodat ze zich professioneel en persoonlijk kunnen ontwikkelen en daarbij de effectiviteit en efficiëntie van hun werk verhoogt.
  •    Richting geven: je stuurt medewerkers aan en motiveert ze zodat ze hun doelstellingen en die van de entiteit kunnen realiseren, zowel individueel als in teamverband.

Waar mag je op rekenen?

In ruil voor jouw talent bieden we je graag een plaats bij het grootste drinkwaterbedrijf in Vlaanderen, met een sterke lokale verankering. Voor deze functie bieden we jou een contract van onbepaalde duur.

Wij werken met vastgelegde barema’s. Ervaring bij openbare instellingen tellen steeds mee. Relevante privé-ervaring kan, mits goedkeuring van de jury, meegenomen worden bij de berekening van het loon. 
Het loon wordt aangevuld met maaltijd- en ecocheques, eindejaarstoelage, vakantiegeld, 100% terugbetaald woon-werkverkeer met het openbaar vervoer en/of fietsvergoeding, hospitalisatieverzekering, ambulante kostenverzekering en een groot aantal vakantiedagen.

Daarnaast biedt De Watergroep ruime opleidingskansen en een leuke werkomgeving.
 

Interesse?

Solliciteer uiterlijk op 03/12/2022 met jouw CV en motivatiebrief.

Als je in aanmerking komt, nodigen we je per mail uit voor de selectieproeven. 
 

Heb je nog vragen?

Voor meer informatie over de functie kan je contact opnemen met

Teamleider Industrie Afvalwaterzuivering
Tagged on:         
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial